Jakub Šafránek

View Original

Jako obvykle vs jak nejlépe umíte

Čtyři roky chodím do školy, kde není jedna rozumná restaurace. Určitě by se tam uživila, protože tam studentů není málo.

Problém je v tom, že všichni dělají svou práci jako obvykle. 

Když vidíte svou práci jako něco obvyklého ("jasně, čtyři guláše a jeden řízek z kaší "), těžko se zlepšujete. Autopilot vám sice ulehčuje život, protože na všechno nemusíte myslet, jako je dobrý jen pokud děláte vše dobře.

Zeptejte se pár lidí, jak na tom jste, jak je spokojený s vaší prací a výsledky. (pokud by se jednou, alespoň jednou někdo z restaurací u nás ve škole zeptal jaké mají jídlo byl by to určitě první velký krok ke změně) Pokud je vše ok - super, pokračujte.

Pokud ne, naučte se dělat vaši práci lépe. Kuchař, který nevidí jen řadu jídel, ale vidí řadu příležitostí potěšit hosta, udělat skvělé jídlo, které pozdvihne jeho restauraci má daleko větší šanci na úspěch než ten, co vidí svou práci pořád stejně. Lidé chtějí nové věci, chtějí zkoušet, chtějí čím dál lepší služby.

Zkusíte něco nového, nebo to bude "jako obvykle"? A pokud jste už zkusili něco nového, jak to dopadlo?