Jakub Šafránek

View Original

Kouzlo podzimního moštování

Pepa dorazil o víkendu s čerstvým moštem.

Měli jste někdy čerstvý mošt? Najít už dnes vůbec nějakou moštárnu, kde vám z jablek udělají mošt není snadné. Jednu naštěstí v okolí máme.

Miluji tu chuť. Je totálně, naprosto dokonale jablečná. Opravdu máte pocit, že jste si kousli do jablka. To je prostě skvělé. Neskutečně mě mošt baví, protože jeho chuť je dokonalá a koncentrovaná chuť jablečnosti. Je zároveň perfektně čerstvý bez čehokoliv přidaného.

A tím také přichází jeho vlastnost, že je dostupný jen ve velmi omezeném čase (v lednici vydrží jen pár dní) a zároveň si ho můžete udělat jen na podzim, protože jindy čerstvá jablka nemáte. Na jaře prostě na stromech nerostou. Takže jen na podzim, jen na velmi krátký čas.

S prací, s vašimi vztahy i s životem je to jako s moštem. Vše je na omezenou dobu, užívejte si na maximum to, co vám právě život nabízí.

Nikdy nevíte kdy bude další možnost.