Přestaňte tolerovat nekvalitní věci
Přiznám se, že jsem z devadesáti procent přestal jíst nekvalitní čokoládu a přestal pít hnusné kafe z různých benzínkových/kancelářských automatů.
Dnes je takový výběr všeho, že koupit si kvalitní čokoládu nebo kafe není žádný problém. Užnechci jíst nekvalitní čokoládu, kde hlavní surovinou je překvapivě cukr (čokoláda Milka má na 100 gramů 58 gramů cukru).
Nechci pít kafe, které je hnusné, hořké, ze špinavého automatu a zrnka tam stojí půl roku. Fuj.
Prosím, mějte se rádi a řekněte takovým věcem ne. Řekněte ne nezralým rajčatům, hnusné čokoládě, zaplivaným hospodám a kupujte si méně dobrých věcí.
Naučí vás to tři věci:
1) Mít se rád.
2) Poznat kvalitu.
3) Třetí, nejdůležitější - sami přestanete u sebe tolerovat blbě odvedenou práci, budete se chtít automaticky zlepšit.
Stačí říct ne.
PS. Můj osobní tip na kavárnu je Coffee Source, Nordbeans a Kafe Kiosek. U čokolád ujíždím na Ajale, Jordi’s a Seed and Bean.