Jakub Šafránek

View Original

Proc je to prumerne? A za par dni o tom nevite

Pred par tydny jsme byli se slecnou v pizzerii na Zizkove. Kdyz jsme se posadili na zahradce, hned jsem si povsiml lehce spinavych ubrusu a nevzhledneho popelniku na stole. Ten nam pomerne mila obsluha po pozadani odnesla (dala na vedlejsi stul) a na stole tak bylo hned vice mista. Objednal jsem si tradicne schvalne to, podle ceho poznate dobry podnik- neco hodne divokeho, co se da snadno zkazit.
Volba padla na ledovou kavu (kolik teplych ledovych kav, ledovych kav s rostlinnou slehackou a rostlinnou zmrzkou jeste v zivote vypijete?), ktera byla (tradicne) pomerne tepla. Salamova pizza usla a prijemne potesily toalety- nove zrekonstruovane, ciste, vonave.
Proc o to mluvim? Pri tak obrovskem vyberu italskych restauraci a pizerii v Praze neni duvod se tam vracet. Neni duvod ji doporucit, mluvit o ni, objednat si pizzu domu. Neni to spatna pizzerka, neni dobra.
Trh ted odmenuje ty nejlepsi. Byt druhy neznamena mit o 5% mene, ale o 100% mene. Ve skole dve trojky, jedna dvojka a tri jednicky byl skvely vysledek. V zivote uz to neplati-pekne vonave zachodky nezachrani zizkovskou restauraci stejne jako cukrbliky a povidacky nezachrani jakoukoliv jinou prumernou praci. Nabidka na trhu je obrovska- hledejte prilezitost, kde muzete vyniknout. Byt jen dobry nestaci, budte skveli.